Food Inspiration Talent Day

24 oktober: Talentday voor aanstormende foodservice professionals

Inspiratie opdoen en netwerken. Ambitieuze studenten slaan hun slag op woensdag 24 oktober tijdens de Food Inspiration Talent Day (www.fitalents.nl). Voor de tweede keer is het Evoluon in Eindhoven de zinderende locatie waar 400 getalenteerde en gemotiveerde aanstormende foodservice professionals kunnen laten zien waarvoor ze staan.

Brug tussen opleiding en arbeidsmarkt

Het inspiratie- en netwerkevent is voor 4de-jaars HBO- en MBO-hotelschoolstudenten en pas afgestudeerden, die staan te popelen om de arbeidsmarkt te bestormen. De Food Inspiration Talent Day is de brug tussen opleiding en werk. Scholen, brancheorganisaties én werkgevers maken het gezamenlijk tot een succes. De scholen selecteren de talenten en verdelen de exclusieve tickets onder hun toppers. Werkgevers vinden het een uitgelezen kans om in één dag in contact te komen met de grootste talenten in de branche. Het gezamenlijke doel: zoveel mogelijk jong talent te enthousiasmeren en te behouden voor de foodservicemarkt. Vorig jaar maakte de Food Inspiration Day in dat opzicht een veelbelovende start.

Rollercoaster

De Food Inspiration Talent Day zal aanvoelen als een ritje in een rollercoaster. Geen minuut blijft onbenut in het programma met sprekers als Hans Steenbergen, Charles van Goch, Nick Versteeg en Vincent van Dijk; inspirerende praktijkverhalen over carrière maken en praktische workshops. Tijdens een uitgekiend speeddateprogramma krijgen de studenten en alumni de kans om zich in sessies van vijf minuten persoonlijk te presenteren aan potentiële topwerkgevers: hotelketens, voedingsproductenten, groothandels en cateraars.

Match via digitaal loket

Het netwerken blijft niet beperkt tot één dag. De recent gelanceerde website www.fitalents.nl is het loket van waaruit talenten en bedrijven elkaar snel en gemakkelijk kunnen vinden. Werkgevers plaatsen hier hun actuele vacatures. Studenten kunnen hun CV en persoonlijke powerpitch (videosollicitatie in 60 seconden) uploaden om zich op originele wijze voor te stellen aan hun toekomstige baas.

–einde bericht–